lauantai 29. syyskuuta 2018

Tämän kesän rikoshommat


Osallistuin tänä kesänäkin kahteen rikosaiheiseen kirjoituskilpailuun. Ensimmäinen näistä oli Kouvolan Dekkaripäivien kilpailu, jossa oli aiheena poliittinen murha. Toinen oli  Varkauden Dekkarit-festivaalin kilpailu, joka annettujen asiasanojensa kautta kiertyi melko lailla samaan suuntaan kuin Kouvolan kilpailu.


Saaliina näistä kilpailusta oli kaksi katkeraa finaalitappiota ja kaksi kirjaformaatissa julkaistua novellia, "Sama vanha sade" (Aatteista aseisiin) ja "Peilikuvat" (Rikosaalto). Näistä jälkimmäinen kääntyi viime metreillä e-muotoon, mikä oli kieltämättä pieni pettymys.

Aatteista aseisiin: täällä
Rikosaalto: täällä
Novellini "Peilikuvat": täällä.  

sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Miasma #46 taas saatavilla
Miasma #46 myytiin melko ripeästi loppuun, joten otimme siitä pienen lisäpainoksen. Näin ollen lehti on ainakin jonkin hetken saatavilla sekä jälleenmyyjiltä että joiltakin toimituskunnan jäseniltä, kuten minulta.

Jos kiinnostaa, niin sähköpostia saa laittaa sivun vasemmasta palkista löytyvään osoitteeseen.


Jerry Kurusen arvostelun lehdestä voi lukea Imperiumin sivuilta: täällä.

Miasman omat nettisivut löytyvät: täältä.


perjantai 4. elokuuta 2017

Kauhu kääntyi rikokseksi

Sijoituin Dekkarit-festivaalin järjestämässä kirjoituskilpailussa jaetulle ensimmäiselle sijalle. Tässä Warkauden Lehdelle kilpailun tiimoilta antamani haastattelu:

Warkauden Lehti 30. 7. 2017Novellini Isän poika on luettavissa Warkauden Lehden nettisivuilla: täällä.
Dekkarit-festivaalin nettisivut: täällä.  

sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Rikollisia raapaleita

Kouvola-talolla 9.6.

Osallistuin Kouvolan Dekkaripäivien rikosaiheiseen kirjoituskilpailuun kolmella raapaleella, joista kaksi (Perheenpää ja Ohennettu rakkaus) selvisivät sadan parhaan joukkoon. Sen sijaan kolmantena raapaleenani lähettämä Yhdet puheet jäi sijoittumaan, mikä oli itselleni pieni pettymys, vaikka periaatteessa ymmärränkin, miksi se ei pärjännyt yhtä hyvin kuin kaksi muuta. 

Jatkoon menneistä sadasta kirjoituksesta kilpailun päätuomari, kouvolalainen kirjailija Jukka Behm, valitsi kaksikymmentä rahapalkinnoilla palkittavaa tekstiä. Minulta tähän kategoriaan pääsi Perheenpää.

1oo rikollista raapaletta-kirjan etukansi

Jos olisin lyönyt vetoa omista kirjoituksistani, niin luultavasti olisin laittanut kaikki taalat likoon Perheenpään puolesta. Jotenkin siihen liittyi alusta sellainen tunne, että Nyt muuten syntyi todella viiltävää kamaa. Kiinnostavaa on myös se, että teksti syntyi käytännössä katsoen valmiina; siinä missä kahden muun raapaleen sanavalintoja tuli hienosäädettyä useampaankin kertaan, Perheenpään lähetin luettavaksi ja arvioitavaksi lähestulkoon alkuperäisessä muodossaan.

100 rikollista raapaletta -kirjan takakansi
Kaiken kaikkiaan Kouvolan Dekkaripäivät kirjoituskilpailuineen ja muineen oli todella hieno tapahtuma, ja kieltämättä houkuttelisi osallistua myös seuraavan vuoden kirjoituskilpailuun, jonka teemana on poliittinen murha. Siinäpä vasta aihe.