sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Rikollisia raapaleita

Kouvola-talolla 9.6.

Osallistuin Kouvolan Dekkaripäivien rikosaiheiseen kirjoituskilpailuun kolmella raapaleella, joista kaksi (Perheenpää ja Ohennettu rakkaus) selvisivät sadan parhaan joukkoon. Sen sijaan kolmantena raapaleenani lähettämä Yhdet puheet jäi sijoittumaan, mikä oli itselleni pieni pettymys, vaikka periaatteessa ymmärränkin, miksi se ei pärjännyt yhtä hyvin kuin kaksi muuta. 

Jatkoon menneistä sadasta kirjoituksesta kilpailun päätuomari, kouvolalainen kirjailija Jukka Behm, valitsi kaksikymmentä rahapalkinnoilla palkittavaa tekstiä. Minulta tähän kategoriaan pääsi Perheenpää.

1oo rikollista raapaletta-kirjan etukansi

Jos olisin lyönyt vetoa omista kirjoituksistani, niin luultavasti olisin laittanut kaikki taalat likoon Perheenpään puolesta. Jotenkin siihen liittyi alusta sellainen tunne, että Nyt muuten syntyi todella viiltävää kamaa. Kiinnostavaa on myös se, että teksti syntyi käytännössä katsoen valmiina; siinä missä kahden muun raapaleen sanavalintoja tuli hienosäädettyä useampaankin kertaan, Perheenpään lähetin luettavaksi ja arvioitavaksi lähestulkoon alkuperäisessä muodossaan.

100 rikollista raapaletta -kirjan takakansi
Kaiken kaikkiaan Kouvolan Dekkaripäivät kirjoituskilpailuineen ja muineen oli todella hieno tapahtuma, ja kieltämättä houkuttelisi osallistua myös seuraavan vuoden kirjoituskilpailuun, jonka teemana on poliittinen murha. Siinäpä vasta aihe. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti