Edelliseen (Kuiskaus pimeässä 3/2015) verrattuna tämä numero on jonkin verran novellipainotteisempi. Tarkalleen ottaen niitä on mukana viisi kappaletta. Aiheiltaan julkaistavat novellit ovat varsin hyvä läpileikkaus nykypäivän kotimaiseen kauhuun, sillä mukana on sekä urbaania, populaarikulttuurista ammentavaa tarinaa että hienovaraisempaa historiallista kauhua että myös melkoisen elevoitunutta filosofista kauhua. Joissain tarinoissa Providencen erakon vaikutus on selkeästi tunnistettavissa, joissain se on mukana vain tuskin havaittavana vivahteena. Luonnollisestikin tämä vain tukee ajatusta Kuiskauksesta yleiskauhulehtenä, joka on avoin kauhulle sen kaikissa ilmenemismuodoissaan, olkoonkin niin, että Lovecraftin kirjallisen ja esteettisen perinnön vaaliminen on olennainen osa lehteä ja sen yleisilmettä.
Novellipainotteisuudesta huolimatta mukana on myös todella laadukasta asiatekstiä. Näistä aivan erityisen maininnan ansaitsee Jan Forsmanin päivitetty artikkeli ”Keskellä äärettömyyden mustaa merta - H. P. Lovecraftin filosofiaa” (julkaistu aiemmin filosofisessa kulttuurilehti Paatoksessa), joka on oppineisuudessaan ja yksityiskohtaisuudessaan aivan omalla tasollaan. Luettuna rinta rinnan saman kirjoittajan tässä numerossa julkaistavan novellin kanssa artikkeli avaa tuoreen kulman Lovecraftista ammentavan kirjoittamisen mahdollisuuksiin.
Luonnollisestikin lehdessä on huomoitu myös Jalavan jokin aika sitten julkaisema Kirotun kirjan vartija – Suomalaisia Cthulhu tarinoita -antologia haastattelemalla sen toimittajaa Juri Nummelinia, jolla on jo seuraava Lovecraft-aiheinen kirja työn alla. Siitäkin lisää haastattelussa. Kirotun kirja vartija - kokoelman arvostelu ilmestyy Kuiskauksen tämän vuoden jälkimmäisessä numerossa.
Lovecraft-seuran nettisivut: täällä.
Kuiskaus pimeässä -lehti: täällä.
Tykkää ja seuraa Facebookissa: täällä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti